Бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б от НК е започнато в Първо РУ. При полицейска проверка на улица „Кракра “ е установено, че 25 годишен мъж от Пловдив, управлява лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на марихуана, установено по надлежния ред. Нарушителят е задържан в ареста за срок до 24 часа.

В ареста на Четвърто РУ за същото престъпление е задържан 30 годишен водач на МПС, чийто тест за употреба на наркотични вещества също отчел положителен резултат. Нарушителят е установен в хода на извършена проверка на улица „Патриарх Евтимий“ в града. Мъжът е шофирал лек автомобил „Тойота Авенсис“, под въздействие на марихуана и кокаин, установено с драг чек тест. В хода на проверката в  автомобила е открито и известно количество марихуана, което мъжът е предал доброволно за нуждите на разследването. По случая е започнато бързо производство.   

44 годишна, управлявала  лек автомобил БМВ бе задържана в полицейския арест на Второ РУ, заради шофиране след употреба на алкохол. Полицейски екип на  специализираните сили спрял жената за проверка на 9 март около 20,50 ч на улица "Генерал Колев". Тестът отчел 1,90 промила. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл 343 Б ал 1 от НК. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.