Осем нови случаи на заразени с коронавирус са рагестрирани у нас, като всички са от София.  Така столичани с Covid-19 става 214.  Данните изнесе началникът на Кризисния щаб за борба с короавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Общият брой на заразените българи става 346.  От тях 125 са на болнично лечение, 13 са интубирани и са в критично положение. Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет. Той предупреди, че средната възраст на жертвите, които вече са осем, се снижава и даде за пример починалата тази сутрин 51-годишна жена в Благоевград.

Началникът на  Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски предупреди, че Пловдив трябва да затегне мерките в борбата с епидемията от коронавирус.

 "Пловдив не е най-добрият пример за спазване на мерките срещу заразата с коронавирус. Всичко това сочи, че града го очаква лошо бъдеще. Главната улица е пълна. Не се тестват предварително по обем заподозрените лица, въпреки нашите инструкции. Затова и толкова много медици в града са заразени. Всеки медик трябва да работи с мисълта, че пациентът може да е заразен, каза още той.",  заяви Мутафчийски.

Най-вероятно е въпрос на време да въведем следваща мярка - движение в рамките на града с декларация, уточни лекарят. В Пловдив заразените с коронавирус са вече 19.