От  08:00 ч. на 21.04.20 г. до 08:00 ч. на 22.04.20 г. бяха заведени на отчет 32 нови лица под карантина. в Асеновград. Това съобщиха от общината. Отпадна карантината на 22 лица. От екипи на РУ - Асеновград и РЗИ - Пловдив бяха извършени 57 проверки налица за спазване на карантинните мерки. Екип на РУ - Асеновград реагира на 1 сигнал за нарушаване на ограничителни мерки. Съставени са 2 акта за установяване на административни нарушения по закона за здравето.
Общинският кооперативен пазар работеше нормално. Не се констатира струпване на хора пред работещите павилиони, които бяха по-малко от обикновено. Като цяло, посещаемостта беше слаба. Общинските служители извършваха ограничителни и дезинфекционни мероприятия.

Общината предприе мерки в борбата с коронавируса.  Бе открита  дарителската сметка, в която вече има събрани над 338000 лева, като 300 000 лева от тях са преведени на МБАЛ - Асеновград. Отделно по предложение на администрацията и с решение на Общински съвет - Асеновград са отпуснати 290 000 лева на МБАЛ - Асеновград от бюджета на общината.Зоните за платено паркиране станаха безплатни за ползване.Открита е специална телефонна линия за подкрепа на възрастни и хора в риск (плюс помощ от психолог).
Организирана е доброволческа кампания за набиране на доброволци.Осигурен е топъл обяд на 250 нуждаещи се граждани. Раздадени са еднократни хранителни пакети на други 230 домакинства от града и населените места в общината, като акцията е на община Асеновград съвместно с БЧК. За още 200 жители от най-уязвимите групи е предоставена услугата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“. Освен това, 288 потребители ще получат подкрепа по проекта "Патронажна грижа". Ще им се оказва съдействие и при закупуване на хранителни продукти и медикаменти или друга подкрепа във времето на извънредното положение.
Открита е специалната секция за актуална информация "КОРОНАВИРУС COVID-19" в официалния интернет сайт на община Асеновград, където гражданите могат да се информират за актуални новини, превантивни мерки, горещи телефони. Там са вписани и имената на всички дарители, доброволци, както и дарителската сметка. Създаде се и заседава редовно Общински оперативен щаб за превенция и борба с разпространението на коронавирус COVID-19 в община Асеновград.
Извършва се регулярна дезинфекция на съдове за отпадъци и улици.Оптимизира се разписанието на автобусите от градския и междуселищния транспорт. Готово е вече специализираното отделение за настаняване на заразени от COVID-19 в МБАЛ - Асеновград.На обществени места – спортни и детски площадки, паркове и градини, са поставени забранителни табели и ограничителна лента. На 5 места в града са позиционирани мобилни временни чешми. Редовно се съобщава на обществеността броят карантинирани в община Асеновград.