До 15 май Община Пловдив очаква  представители на Локомотив  (Пд) да входират проекта за строителни дейности на тези част от  клубния стадиона в парк "Лаута", които ще се изпълняват с отпуснатите от държавата средства. Това заяви заместник-кметът на града Пламен Райчев

 Той добави,че строежът на стадион „Христо Ботев“ може да бъде рестартиран още през август, ако няма обжалване на някоя от процедурите.  Той информира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, който се срещна с представители на ръководството и феновете на жълто-черните.

„Договорихме се с проектанта арх. Савов при входиране на окончателния проект на 15 май да представи и количествена сметка, на чиято база от Община Пловдив да пуснем пазарно проучване. На основание най-ниска цена на това проучване ще имаме готовност да обявим обществена поръчка за строежа в началото на юни. След като изтече законовия срок от обявлението – 40 дни, ще имаме готовност да изберем изпълнител и очаквам в края на юли или най-късно през август да имаме избран изпълнител и надзор по строителните дейности и те да бъдат възобновени. Разбира се, тези срокове са при положение, че няма обжалване на някой от етапите“, коментира зам-кметът Райчев.
Той допълни, че от фенските фракции на Ботев, присъствали на срещата - Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Бултрас, е имало предложение за промяна на проекта на едната от трибуните, но след като са разбрали, че това ще забави рестарта на строителството, те сами са се отказали от идеята.