Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на „Тракия” Костадин Димитров инспектираха реконструкцията на голям участък от улица „Съединение”. В момента са в ход строително-ремонтни дейности по ключовата пътна артерия, които се изпълняват с финансиране от Община Пловдив. 

Реконструкцията обхваща площ от 6000 квадратни метра от пресечката с улица „Княз Борис Първи” до 8-ми блок. След като приключи фрезоването и почистването, предстои да бъдат подсилени компрометираните участъци от пътното легло на местата, където има пропукване или пропадане. След това ще бъдат положени два пласта – биндер и плътна асфалтова смес.  В дейностите е заложено подмяна на всички шахти с нови, както и подсилване на основата в района на спирките на автобусите от масовия градски транспорт.
Реконструкцията на ул. „Съединение” се извършва при създадена временна организация на движението. От фирмата-изпълнител призоваха гражданите да не паркират на пътното платно, тъй като затрудняват ремонта. 
Това е третият участък от голяма пътна артерия в „Тракия”, който се ремонтира по програмата на Община Пловдив. До сега в района бяха преасфалтирани отсечки от ул.”Съединение” пред търговски център „Форум” и от ул. „Цар Симеон”.