Все още не съм подписал нов договор с Ботев (Пловдив). Преговорите с ръководството са в застой и очаквам да има развитие идната седмица. Това отговори  защитникът на "жълто-черния" тим Димитър Пиргов на въпрос на привърженик на отбора.  Това стана днес по време на традиционната инициатива,  в която футболисти отговарят на живо на фенове в чат.

 Бранителят изрази увереност, че "жълто-черните" ще се класират за финала за купата на България, и няма предпочитания за съперника на финала, а важен е крайния успех.  Причините да избере Ботев (Пд) били името на клуба, неговата история и успехите му. Димитър Пиргов добави, че колектива в настоящия му им е е страхотен и е в много добри отношения с всички свои  съотборници. Но може би с Тодор Неделев е най-близък. За него Сархио Рамос и Рафаел Варан са над всички централни защитници в света.

"Изкарах година и половина в Левски, където имаше и добри и лоши моменти. Но аз винаги се старая да запомня само доброто", каза още Димитър Пиргов. Той определи  Пловдив е един от най-хубавите градове в България, а мнението му зе хората в града е положително.

"За мен най-важните качества са характерът, борбеността и интелектът разбира се. Като всеки футболист на Ботев, много бих искал да усетя чувството да изляза на „Колежа“ пред пълни трибуни", каза още Димитър Пиргов.