Изпълнителният комитет  към БФС прие предложението на техническия директор на за прекратяване на Държавните първенства при трите възрасти (U15, U17 и U19) в елитните юношески групи, като на база моментното класиране се определят държавните шампиони и носители на сребърните и бронзовите медали.

И в трите елитни юношески групи отборът на Ботев завършва на престижното трето място. "Канарчетата" записаха силни игри и заслужено ще се поздравят с бронзовите медали.

В U19 пловдивчани завършиха на 11 точки от шампиона ЦСКА-София, а на втората позиция остана отборът на Левски. При U15 "сините" са категорични шампиони със 17 победи и 1 равенство, а второто място остана за Берое, като "заралии" са с равни точки с "канарчетата", но записаха победа в прекия мач в Стара Загора.

В U17 момчетата на Георги Онов завършват сезона на едва три точки от шампиона Септември. До края на първенството трябваше да се изиграят още 12 кръга, а в един от тях "жълто-черните" приемаха именно столичани на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В U19 с голмайсторския приз за "канарчетата" се окичиха Иван Василев и Иво Казаков, реализирали по 14 гола. В U17 с най-много голове за пловдивчани се отчете Никола Илиев - 26 попадения, а в U15 голмайстор на ботевистите стана Мартин Пенчов с 16 гола.