Полицията залови нарушители зад волана. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив. В късните следобедни часове на 19 май на улица "Пламък" в  Пловдив 35 годишен мъж, водач на лек автомобил "Крайслер" не спрял на ясно подаден сигнал от проверяващи служители на Шесто РУ, като рязко увеличил скоростта.  Служителите на управлението с включен светлинен сигнал на служебния автомобил предприели кратко преследване на водача, който при опита си да избяга, навлязъл в насрещното движение на улица "Ландос" и преминал на червен светофар на кръстовището с бул "Цариградско шосе". Мъжът, който се опитал да осуети проверката бил задържан и отведен в ареста. След съгласуване с дежурен прокурор по случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 270,ал.1 от НК.  
Служители на РУ Стамболийски задържаха в полицейския арест водач на МПС, употребил 1,53 промила алкохол. Проверката е извършена на 19 май около 21,30ч. в село Йоаким Груево. 38 годишният водач, управлявал лек автомобил "Рено Клио"», бил неправоспособен. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
В ареста на РУ Раковски за шофиране под въздействието на наркотични вещества е задържан водач на лек автомобил "Нисан Примера". В хода на проверка по линия безопасност на движението, служители от районното управление спрели водача за проверка на улица «Симеон I». 32 годишният мъж зад волана, управлявал лек автомобил чужда собственост, а тестът за употребана наркотични вещества реагирал положително на "амфетамин". По описана районното управление е започнато досъдебно производство за престъплениепо чл.343Б, ал.3 от НК.