Отборът на Академик Бултекс 99 вече има заместник-председател. Александър Камарашки ще помага на председателя Васил Врачев за по-доброто функциониране на пловдивския баскетболен клуб и превръщането му в успешна и финансово устойчива структура. Александър Камарашки има 9-годишен опит в инвестиционното банкиране и управление на активи (търговия с финансови инструменти). Работил е за Morgan Stanley и AQR Capital. Maгистър е по Приложна математика, а също и бакалавър по Финанси със специалност Математика и Бизнес Мениджмънт.

Юноша е на баскетболния ЦСКА, играл е националния отбор до 16 години, както и на гимназиално ниво в САЩ. 2 поредни години е шампион във вътрешното първенство на Kent State University. Има 1 година опит като треньор - доброволец в Kent High School. В момента се обучава с FIBA онлайн курсове за спортен мениджмънт в областа на баскетбола.

Краткосрочните ни цели са участие в държавните първенства на отборите от ДЮШ: U12, U13, U14, U16, U19, както и селекция за професионалния отбор за сезон 2020/2021. В дългосрочен план ще се опитаме да надградим организацията на клуба от чудесните основи поставени до момента и да го превърнем във финансово устойчива структура, както и да въведем модерна методика за работа в детско-юношеската школа, заявява Александър Камарашки.