Международният фестивал на камерната музика обяви нулева година заради пандемията с коронавирус по света. Екипът на един от най-авторитетните музикални форуми в България с най-дълга история подготвяше 56-ото му издание с изключително качествена програма на изпълнители със световно признание, но безпрецедентната ситуация стана причина за решението тази година фестивал да няма.

„Очаквахме в двора на Етнографския музей да се насладим на изпълненията на музиканти като Петер Еделман, Лука Мани, Ил Се Лий, квартет „Кледа” от Южна Корея, Анелийн Леенертс от  Виенската филхармония, на Шанг Чен от Китай, както и на Виенската кларинетна династия Шмид. В програмата ни имаше специално събитие за годишнината на музикалното училище в Пловдив”, казаха организаторите. Селекционери на фестивалната програма бяха Евгени Шевкенов и Георги Малашинов.
Фактът, че много от участниците са гости от чужбина, трудната ситуация с пътуванията и неяснотите по повод пътуванията между държавите, изправи артисти и организатори пред труден избор.
Надеждата на всички е скоро Пловдив да има шанса да се срещне с музиканти със световен авторитет.