Локомотив (Пд) победи с 2:0 Етър (Велико Търново) в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Гол за успеха на домакините отбеляза дебютиралия в техния състав конгоански нападател Домоник Малонга, а второто им попадение бе автогол на Антон Огнянов от противниковия състав. Това бе първият двубой след рестарта на първенството, прекратено, заради коронавируса. На мача пристигна министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Собственикът на домакините Христо Крушарски го изненада, подарявайки му   официална екипировка на отбора. Двата отбора имаха право да извършат до 5 смени на свои футболисти.
Домакините започнаха по активно и още в четвъртата минута ПарвизУмарбаев центира остро пред вратата на съперника, но никой от неговите съотборници не успя да засече топката. Пет минути по-късно Анте Аралица стреля неточно от удобна позиция. 

 В 12-ата минута Парвис Умарбаев стреля от дистанция, след което се получи рикошет в тялото на защитник на Етър и топката попадна в Анте Аралица, но той стреля високо над вратата. Постeпенно гостихе се окопитиха и успяха да спрат първоначалния устрем на локомотивци В 26-ата минута Антон Огнянов отправи неточен изстрел към вратата на локомотивци. Постепенно темпото на игра спадна. В края на полувремето "смърфовете" се активизираха. В 41-ата минута Бирсент Карагарен напреднакъм вратата на противника, но стреля неточно.
Домакините започнаха по-активно второто полувреме. В 58-ата минута Парвиз Умарбев центрира от ъглов удар, Анте Аралеца продължи коженото кълбо към Лукар Масоеро, който обаче не успя да стреляот удобна позиция. "Болярите"реагираха на предизвикателството и в  66-ата минута Тонислав Йорданов  опита да прехвърли Пламен Луков  Топката обаче падна върху  напречната греда и след това беше изчистена от "черно-белите" бранители.
В 76-ата минута Доминик Малонга ознаменава с гол дебята си за Локомотив (Пд), след като се разписа с глава за 1:0 след центриране на Йосип Томашевич. Това попадение прекърши гостите. В 83-ата минута техният футболист Антон Огнянов си отбеляза автогол и окончателно уби интригата в срещата.