Ботев (Враца) победи с 1:0 като гост Ботев (Пловдив) в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Бившият футболист на "жълто-черните" Валери домовчийски отбеляза еденствения гол в срещата.

Дебют за "канарчетата" направиха новите им попълнения  колумбиецът Фабио Бурбано и бразибецът Андерсон Барбоса. Двубоят бе изгледан от собствника на "жълто-черните"  Георги Самуилов. Домакините започнаха по-напористо и в 3-ата минута дебютантът Фабио Бурбано стреля опасно, но топката излезе в аут.  Три минути по-късно обаче вратарят им Янко Георгиев увисна при центриране от ъглов удар, коженото кълбо попадна в Илия Миланов, която обаче от удобна позиция стреля неточно с глава.  В 10-ата минута  при втората опасна атака на врачани Петър Атанасов центрира с нъвнеш фалц, а съоторникът му Валери Домовчийски с глава се разписа във вратата на бивши тим. за 0:1. Домакините реагириха и в 15-ата минута Фабио Бурбано се размина с коженото кълбо.. В 31-ата минута Антонио Вутов центрира отляво, топката попадна в Тодор  Неделев, която стреля неточно.
Гостите започнаха по-увероно втората част и в 47-ата минута организираха опасна атака, но Ангел Лясков от удобна позиция прати топката в аут. Пловдивани опитаха да натиснат съперника, но трудно срещаха трудности в преодоляването на добре групираната защита на противника. В 65-ата минута Александър Тонев проби отляво и цинтрира, но пред вратата на гостите нямаше негов съотборник за играе с топката. Три минута по-късно  рожденикът Антонио Вутов, който днес навърши 4 години овладя топката след грешка на Красимир Костов, опита се да го прехвърли, но вратарят на врачани изби в ъглов удар. Футболистите на Ботев (Пловдив) продължиха да натискат, но проявяваха безсилия пред вратата на съперника. В 70-ата минута Филип Филипов центрира, но Дгонатан Перейра стреля неточна с глава. Тодор Неделев. До края на срещата възпитаниите на старши треньора Ферарио Спасов не успяха да отбележат гол и загубиха срещата.