Старши-треньорът на Марица (Пловдив) и женския национален отбор по волейбол Иван Петков ще събере националките на лагер-сбор в Пловдив от следващата седмица. Лъвиците ще стартират тренировки на 16 юни, като заниманията ще се водят в спортен комплекс Сила.

В състава на националния отбор попаднаха 23 състезателки, между които и доста волейболистки, които играха в Марица през миналия сезон. Доскорошните състезателки на шампионките Емилия Димитрова, Лора Китипова, Христина Вучкова, както и Александра Миланова, Жана Тодорова, Дима Ушева, Кремена Каменова.

В състава попаднаха и състезателките на Марица в девойките старша възраст Лора Славчева и Мила Пашкулева, които получават първа повиквателна за женския национален отбор. Те играха като преотстъпени в отбора на Раковски (Димитровград) през изминалия сезон.

„Ще направим по-дълга подготовка. През това лято няма състезания. Затова времето е идеално да видя в действие някои млади състезателки и как ще се справят. Също така желанието ни е по възможност през август да бъде организиран приятелски турнир, като така ще бъдат осигурен контроли“, заяви пред сайта на БФВ Иван Петков.

Виж разширения състав на националния отбор:

Александра Георгиева
Александра Миланова
Борислава Съйкова
Галя Карабашева
Гергана Димитрова
Дима Ушева
Ева Янева
Елица Василева
Емилия Димитрова
Жана Тодорова
Кремена Каменова
Лора Китипова
Лора Славчева
Мария Йорданова
Мария Кривошийска
Мила Пашкулева
Мира Тодорова
Моника Кръстева
Нася Димитрова
Петя Баракова
Полина Нейкова
Силвана Чаушева
Христина Вучкова.