През изминалото денонощие в ареста на Първо РУ за шофиране в нетрезво състояние са задържани две лица. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.  На 15 юни в хода на извършена проверка на улица "Калиакра", служители на районното управление установили водач, управляващ  МПС след употреба на алкохол. Тестът, извършен по надлежния ред  отчел, че 31 годишният мъж зад волана на  «Хонда сивик» шофира с концентрация на алкохол в кръвта от 1,41 промила.  Извършителят на престъплението е от село Нова махала, общ Батак. По случая е започнато бързо производство по чл. 343Б, ал. 1 от НК.
Десет минути след полунощ на 16 юни в Първо РУ е получено съобщение, че на кръстовище на бул "Кукленско шосе" и Околовръстен път е възникнало ПТП. Екипът установил, че 37 годишна пловдивчанка е самокатастрофирала с автомобил «Опел астра», а причината за инцидента е загуба на контрол върху управляваното превозно средство от жената, седнала зад волана след употреба на 1.64 промила, установено с алкотекст дрегер. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 1 от НК.  Извършителката на деянието е задържана в ареста.
В ареста на Трето РУ бе задържан 33 годишен неправоспособен водач. Проверката е извършена на 15 юни, когато служители на районното управление спрели за проверка мотопед "Piaggio". Униформените установили,че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а мъжът който го управлява е криминално проявен.  За извършеното престъпление по смисъла на чл. 345 ал 2 от НК водачът е задържан за срок до 24 часа в ареста на РУ, а за  установените административни нарушения му е съставен АУАН по ЗДвП. Случаят е докладван на дежурен прокурор в РП Пловдив.   Бързо производство по чл. 343 Б ал 1 от НК срещу мъж от село Катуница са започнали служителите на Пето РУ. На 15 юни около 7,30 на междуградски път Пловдив – Ягодово, служителите на реда спрели за проверка 51 годишен водач на автомобил с марка "Фолксваген Шаран".. Мъжът зад волана работел като дистрибутор и управлявал брандиран автомобил. Водачът бил тестван с алкотест дрегер и техническото средство отчело употреба на 1.56 промила. Извършителят на престъплението е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.
В РУ Асеновград е започнато бързо производство по чл. 343Б  ал. 3 от НК,срещу 20 годишен водач на лек автомобил "Фолксваген". При проверка в късните часове на 15 юни, извършена от полицейски патрул на улица "Христо Ботев" в село Боянци, било установено, че мъжът управлява превозното средство след употреба на марихуана. Работата по документиране на случая продължават служители на РУ Асеновград.
В 03,00ч на 16 юни  на междуселищен път гр. Сопот- село Анево е задържан 33 годишен мъж от село Климент. Униформени служители на РУ Карлово установили по надлежния ред, че водачът управлява лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на 1.59 промила алкохол. За извършеното престъпление е започнато бързо производство по чл. 343 Б ал.1 от НК. Материалите са докладвани на РП Карлово.