44 годишен мъж пострада при ицидент, който предизвика след отнемане на предимство на друг водач на пътя. Сигналът за произшествието е получан в 7,15ч. на 15 юни, а местопроизшествието е пътя Пловдив – село Ягодово. 44 годишен водач на лек автомобил "Опел Тигра". допуска ПТП като извършва маневра ляв завой и отнема предимство на движещия се в същата посока лек автомобил "Фолксваген Шаран", управляван от 51 годишен мъж от село Катуница. Пострадалият по- млад водач е транспортиран в болнично заведение,а след преглед е освободен с контузия на гърди, корем и глава. ПТП е отработено по административен ред.
В 23,30часа на 15 юни сигнал за пътен инцидент е подаден на тел 112 в РУ Асеновград. Мястото на произшествието е улица "Цар Иван Асен ІІ" до № 135.  Екипът, пристигнал на място установил самокатастрофирал лек автомобил БМВ, управляван от 18 годишен водач от село Караджово. Превозното средство било собственост на бащата на водача, а в колата с него пътували още четирима  души- момче на 16 години,  двама 17 годишни  и 23 годишен пловдивчанин. Причината за пътния инцидент е загуба на контрол над превозното средство при движение с несъобразена скорост от страна на водача. Автомобилът поднесъл по мократа пътна настилка, излязъл от пътното платно и се блъснал в метална ограда. При инцидента са посрадали пътниците в превозното средство, които са оставени за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив.  23 годишният е с контузия на гръден кош и крайник,  а другите по- млади момчета са с луксации на стави и лакти.  Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343 ал. 1 от НК. Работата по случая продължават разследващи от РУ Асеновград.
Трима младежи пострадаха при инцидент със "Сузуки Гранд Витара", управлявано от водач извън пътната мрежа. На 15 юни около 22,50 часа в местността «Пайталка» между село Анево и гр. Сопот. 22 годишният водач на автомобила организирал забавление с приятели. При спускане по стръмния наклон младият мъж не успял да овладее автомобила, при което превозното средство се обърнало няколко пъти. С телесни наранявания, охлузвания и натъртвания, но без опасност за живота, са пътуващите в джипа две момчета на 20  и 27 години от село Анево и 24 годишно момиче от село Каравелово. По надлежния ред е установено, че водачът не е употребил алкохол и не е бил под въздействие на наркотични вещества. Пострадалите младежи са освободени за домашно лечение. По случая работи екип на РУ Карлово.
Две жени пострадаха при пътен инцидент в сутрешните часове на 15 юни. Сигналът е получен в РУ Труд, а служителите установили, че  56 годишна пловдивчанка управлявала лек автомобил "Фолкваген Голф" не спазила знак стоп и отнела предимството на лек автомобил "Рено Клио", управляван от друга 46 годишна пловдивчанка. Пострадалите жени са транспортирани за преглед в болница,където в отделение по неврохирургия е оставена за наблюдение жената, причинила ПТП. Освободена за домашно лечение с контузия е другата участничка в произшествието.  ПТП е отработено по административен ред.