Стотици номинации за добри хора постъпиха в кампанията “Пловдив - град на доброто”. В продължение на две седмици пловдивчани номинираха посланици на доброто в града под тепетата.

В общинската инициатива се включиха видни пловдивски личности, които влязоха в ролята на жури. Именно на тях се падна нелеката задача да отличат добрите хора на Пловдив в четирите категории на конкурса - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

Общо 600 са номинациите на добрите хора в града, от които журито ще отличи по един победител във всяка една от категориите. Наградените ще получат специален плакет и грамота с подпис лично от кмета Здравко Димитров, под чийто патронаж е кампанията. Това ще се случи по време на официалната церемония по награждаване, която ще се състои на 27 юни от 10:00 часа в Цар Симеоновата градина (до виенския павилион). На присъстващите от номинираните ще бъдат връчени грамоти по време на церемонията, а всички останали добри пловдивчани, получили номинация от своите съграждани, ще получат грамоти в следващия месец от представители на организаторите и на журито.

Председателят на Асоциация НАЕ и инициатор на конкурса с деветгодишна история “Най-добър човек” Йорданка Петкова, сподели по време на дългата дискусия на журито трудността, пред която са били изправени при отличаване на добрите хора.

Ето какво написа тя в социалните медии:

“Изобщо не е лесно да вкараш добрината в рамка. Опитваш се да анализираш, да рамкираш и да оцениш. Истината е, че доброто е най-ценното безценно нещо на света. То е храна и вода, тишина и звук, енергия и покой. Искаме за себе си най-добрия мъж или най-добрата жена.Искаме децата ни да са най- добрите. Растем щастливи с най- добрите родители. Молим се за добра съдба и живот. Търсим най-добрите приятели. И е грехота да не оценяваме и да не забелязваме добрините, които си даряваме ежедневно. Човек с човека живее. Днес никак не ни беше лесно. От нас толкова, другото от Бога!”