Обстановката с коронавируса в Пловдивско се  усложнява през последните дни. За този сериозен проблем ще говори на пресконфоренция в  понеделник (22 юни) от 11 часа областният управител Дани Каназирева. На брифинта ще бъде  дадена пълна информация за заболеваемостта от коронавирус в областта, включително и за последните случаи. След разхлабването на ограничителните мерки в борбата срещу COVID-19 броят на заразените бележи ръст.

Рекордните общо 18 случая на заразени с коронавирус в рамките само на три дни бяха отчетени в Пловдив и областта. В петък бяха огласени осем положителни проби, шест от които на работници от частна фирма за метални изделия, разположена на Карловско шосе.

В събота бяха изнесени данни за още двама заразени, както и за смъртта на заболелия от COVID-19 пастор Салчо Салчев от Перущица, където ромската махала пламна след сбирка на евангелисти.

В неделя списъкът на заразените скочи с още осем души, но от РЗИ не дадоха подробности, пазейки мълчание до утрешния брифинг на Областния кризисен щаб.

Така общият брой на доказаните случаи на коронавирус в Пловдив и областта вече е 138 души. Добрата новина е, че по-голямата част от заразените през месец юни прекарват болестта по-леко и се лекуват в домашни условия.