С три лесни стъпки пътниците в градския транспорт на Пловдив могат да закупят билети от апаратите в автобусите.  Това съобщиха от общината. Първо трябва да изберат какъв билет искат – за еднократно пътуване – 1 лев, за  две пътувания с прикачване – 1,50 лв. или за цял ден – 4 лева. След което да пуснат точната сума и да изчакат отпечатването на билета.
„Закупуването на билет може да стане и на автоматите на спирките, докато хората чакат да дойде автобуса и после само го представят на кондукторите“, уточни директорът на общинското предприятие „Организация и Контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. „Нека гражданите да бъдат настоятелни и да изискват хартиен билет от автоматите, а не тези, които кондукторите и шофьорите им дават от кочаните“, посочи той.
При констатирани нередности от различен характер или грубо отношение в автобусите гражданите могат да подават сигнали веднага на телефони: 032/622 550, 0899537682 или в колцентъра на Община Пловдив 0800 112 32, като проверки ще се правят незабавно.
Община Пловдив призовава пътниците да спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и да носят правилно задължителните маски, които да бъдат плътно поставени на носа и устата.