Модерен паркинг за нуждите на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ - Пловдив бе открит официално днес. Той се намира намира във Втора база на лечебното заведение, на ул. „Александър Стамболийски” № 2А. Обособени са  100 автомобилни места, от които 16 инвалидни, плюс 20 велосипедни и зарядна станция за електрически автомобили – по всички европейски и световни изисквания, поясни управителят на най-големия онкоцентър в Южна България д-р Парашкев Цветков. Инвестицията е за 365 000 лева без ДДС, със собствени средства на болницата. 

На територията на стария паркинг ще бъде построена сграда по нуклеарна медицина. Вече е издадено и строително разрешение. По този начин пациентите, които имат нужда от специфично изследване няма да се разкарват до други градове и близки държави, да търсят къде да го направят. То е неотменна част от лечението на онкологичните пациенти, а нуклеарната медицина е задължителна структура на съществуването на всеки Онкоцентър. 
Паркингът бе осветен от отец Явор. На откриването присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметовете Илия Кирчев и Тодор Чонов, председателят на общинския съвет Александър Държиков, кметът на район „Южен” Костадин Язов, председателят на общинския съвет на община „Родопи” Георги Цанков, специалисти от РЗИ, лекари. 
Д-р Цветков благодари на всички тях като подчерта, че без помощта им тази придобивка за пациентите е нямало как да бъде осъществена. „В процеса на лечение хората са притеснени, по този начин ще можем да им спестим някои неприятни „ежедневки”,  да не се притесняват поне къде ще паркират. Моята основна кауза е лечението и благополучието на пациентите. Това е кауза и на всички лекари в лечебното заведение. Ние не сме от двете страни на бариерата, а от една – каузата ни е една и съща: животът и здравето на пациентите”, каза в обръщението си към присъстващите д-р Цветков. 
„Това е една полезна придобивка, защото едно учреждение не може да няма хубав паркинг. Искам да пожелая на колектива да бъдете здрави и все така всеотдайни. Ние, като общинска администрация, сме поели ангажимент да се грижим за общинското здравеопазване. Това означава, че ще направим всичко необходимо да имате нова техника, нови сгради и да работите в добри условия. Защото това рефлектира в отношението към болните”, каза кметът Здравко Димитров. Той пожела на пациентите по-бързо възстановяване, а лекарите призова да казват от какво имат нужда, като подчерта, че администрацията е открита към нови предложения.  


Теренът, който е даден на КОЦ – Пловдив, е 10 дка, включително територията на паркинга, плюс зелената част в междублоковото пространство, където е предвидено евентуално строеж на корпус за пребазиране на Първа база, която сега е на бул „Васил Априлов”.