Обновени площадки по безопасност на движението радват децата в „Южен“ и „Тракия“. Местата са много любими и се посещават от малчуганите, които под формата на игра с приятели, се учат стриктно да спазват поставените знаци и светофари. На днешния Международен ден на безопасността на движението заместник-кметът Тодор Чонов посети районите и коментира с кметовете Костадин Язов и Костадин Димитров бъдещи съвместни инициативи за обучение на терен на учениците, в чиято програма е залегнала темата за безопасността на движението.
"Целта ни е още от най-малка възраст децата да свикнат и да знаят правилата за движение, така че да израснат като поколение, което спазва законите, за да имаме по-малко пътно-транспортни произшествия в бъдеще", заяви заместник-кметът Тодор Чонов, докато разглеждаше площадките на място заедно с районните кметове. „Децата, а и техните родители трябва да бъдат съобразителни и бдителни, когато са преки участници в движението на пътя“, коментираха те.

Общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта" ремонтира двете площадки, като замени счупените знаци, неработещите светофарни уредби и постави нова маркировка. Бюджетните средства, отделени за обновяването, са в размер на 15 000 лева, посочи инж. Пламен Вълков, директор на ОП ОКТ.

"Планираме да освежим и площадката за безопасност на движението в район "Северен", която се намира близо до ОУ „Христо Г. Данов“, съобщи още заместник-кметът Тодор Чонов.

Заедно с кмета на района Стоян Алексиев обсъдиха да се постави нова светофарна уредба, осветление, видеонаблюдение, да се подменят счупените знаци, да се сложат нови пейки и да се засадят допълнително дървета.
Допълнително във връзка с днешния Международенден на безопасността на движението Община Пловдив активно се включи внационалната кампания на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". На 7 възлови кръстовища из града са сложени билбордове, които да привлекат вниманието както на шофьорите, така и на останалите участници в движението - пешеходци, велосипедисти да бъдат по-внимателни и толерантни.„На пътя животът е с предимство“, „Пиши, когато стигнеш“, „Скоростта убива“, „Коланът спасява живот“. Това са само част от призивите, които апелират към повече бдителност.

Община Пловдив отбелязва днешния ден и с надпис на електронното табло над подлеза на ул. „Гладстон“, а служители на МВР и сектор „Общинска полиция“ също ще се включат в кампанията, като раздадат информационни материали.