Делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял в имота си крадеца Жоро Джевизов, което трябваше да започне днес, бе отложено за 23 юли. Магистратите взеха това решение, след като стана ясно, че мидекът и постъпил в болница със здравословни проблеми. Той е бил приет в неврологичното отделение на УМБАЛ "Св. Георги"  преди четири дни заради сериозно увреждане на гръбнака

Преди месец Апелативния съд   отмени изцяло оправдателната присъда на доктора и и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав.  

На първа инстанция  д-р Иван Димитров бе оправдан за убийството, прието катонеизбежна самоотбрана, но получи 2 години  условно с 3-годишен  изпитателен срок за незаконното притежание на  пистолет и боеприпаси.

Апелативният съд обаче  установи, че при постановяването на присъдата са допуснати съществени  процесуални нарушения. Висшите магистрати решиха,  че липсва пълен и задълбочен анализ на противоречията между събраните  доказателства.  Освен това има неясноти, които изобщо не са били обсъждани и анализирани от Окръжния съд, което практически означава липса на мотиви.  

Инцидентът  стана на 2 март 2018 г., когато докторът простреля смъртоносно влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов, по прякор Плъха.  Той твърди че е бил принуден да се защити с крайни средства, след като крадецът го нападнал с нож и го  замерял  с остри и твърди предмети, от което е пострадал.