Опера Пловдив ще участва в Детски музикален фестивал, който ще се проведе на 18 юли 2020 г. на открита сцена в парк  „Белите брези“, Район Южен, гр. Пловдив. началният час е 11.00ч.
Спектакъла, който Опера Пловдив ще представи като партньор в интересното начинание на кметството на район „Южен“ е  „Вълшебната флейта“ -  адаптация за деца на една от най-известните опери от Моцарт. Режисьор е Росица Костова, художник -Николина Костова – Богданова, акомпанимент - Рита Дечкова Дечева.
В рамките на един час сладкодумната "Госпожа Опера" представя вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла Кралица на нощта и за един добър магьосник.
Участват солистите на Опера Пловдив: Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Ива Ананиева, Тодорка Митковска, със специалното участие на Арина Христова
Представлението е подходящо за деца от 3 до 14 години.
Преди спектакъла, децата от публиката ще имат възможност да се включат в урок по актьорско майсторство, заедно с децата от Академията на Госпожа Опера и техния преподавател Даниел Русев.