В ареста на Първо РУ е задържан 19 годишен дрогиран пловдивчанин, управлявал лек автомобил "Рено туинго". В хода на проверката на пътя, младият мъж се държал неадекватно пред униформените служители и бил доведен в управлението, където по надлежния ред му била извършена проба за употребана наркотици. Драг чек тестът реагирал положително на марихуана, амфетамин и метамфетамин. На лицето бил издаден талон за медицинско изследване, но момчето отказало кръвен тест. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б ал.3 от НК.
36- годишен бе задържан от проверяващи служители на Трето РУ. На улица "Брезовско шосе", екип на районния участък спрял лек автомобил БМВ, чийто водач бил криминално проявен и осъждан. След извършена справка било установено, че мъжът управлява превозното средство с поставени чужди  регистрационни табели от друг автомобил. Контролните знаци са иззети, а водачът е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК.
Малко преди полунощ на 2 юли автопатрул на Шесто РУ подал сигнал със стоп палка на лек автомобил, движещ се по улица "Ген. Радко Димитриев". Водачът на превозното средство с марка «Форд Фокус» не се подчинил и продължил движение. Автомобилът бил спрян и установен след кратко преследване. 38 годишният криминално проявен и осъждан мъж зад волана е задържан в ареста, за осуетяването на проверката. Взета му е и кръвна проба за изследване. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 270, ал.1 от НК.
Бързо производство по чл. 343 Б ал 1 от НК е започнато от служителите на РУ Асеновград. На 2 юли 58 годишен жител на града бил установен от проверяващите да управлява лек автомобил "Опел Астра" под въздействие на 1,44 промила алкохол. Превозното средство е спряно за проверка на улица  "Цар Иван Асен" II. Работата по случая продължава разследващ полицай от РУ Асеновград.