Двама лекари от болница "Пълмед" са сред заразените 21 души в Пловдивска област. Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Медиците са от неврологичното отделение а болницата. Предприети са всички противоепидемични мерки, както и за пълна дезинфекция на отделението. Изследван е целия персонал, като отделението е затворено до излизане на всички проби.

От обявените 21 случаи  за област Пловдив няма хоспитализирани лица.
Сред останалите проби:
Един футболист на 23 години от Локомотив Пловдив е с положителен тест за коронавирус. Положителни са пробите и на седем фенове, които са били на мача за купата в столицата, а след това са посетили дискотека „Сикретс“, един е бил и в „Бушидо“.
Има нови три случая на абитуриенти, двама от  тях също са посетители на тези дискотеки.
Третият  е празнувал бал в НДК –София, а след това е посетил и барове в столицата. Положителна е и неговата майка.
В друг случаи имаме момче на 17 години, което е присъствало с родителите си на абитуриентски бал на свой близък е с положителна проба.
 Сред новите случаи имаме един мъж, които е дал положителна проба след ваканция на морето и съобщава, че е посещавал различни нощни заведения там.

Вчера областният управител Дани Каназирева, даде проба за изследване с ПСР тест за  COVID-19 и резултатът е отрицателен.
„Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така  и за сигурността на  журналистите, които отразяват дейността на Щаба и областна управа, обясни Каназирева.