Областния управител на област Пловдив и директорът на РИОСВ – Пловдив инициират среща с представители на всички отговорни институции по проблемите с дейността на биоцентралата в село Труд, общ. Марица и миризмите в населеното място. Тя ще се проведе във вторник, 14 юли, от 11:00 часа в Областната администрация.
Проблемите ще бъдат разгледани комплексно, като ще бъдат набелязани възможните решения в полза на обществото при спазване на всички законови норми. До края на следващата седмица инициативният комитет на с. Труд и жителите на населеното място ще бъдат запознати с набелязаните мерки за решаването на проблема в селото.

От Демократична България подкрепихме хората от с.Труд, съобщиха от партията. Подкрепихме борбата им за здраве, за дишане на чист въздух, за еднаквото прилагане на законите на Рeпублика България към нарушителите на екологичното равновесие! Всеки човек има право на качествена околна жизнена среда !

Подкрепяме настояването на Сдружение Бъдеще За Труд, Нова Загора иска да диша и други идентични граждански, регионални, и сдружения от страната, за законодателна промяна в националната нормативна уредба( Наредба 7), за промяна в изискванията и критериите при изграждането на инсталации за биомаса.