С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в парк „Рибница” в  „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка.

Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има отлични условия за игри и забавления на децата. Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение. На площадката са разположени 3 комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки. Новият обект се намира на приятно сенчесто място и разполага с площ от 550 кв. м. На цялата площ е положена ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. Настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 105 000 лв. с ДДС и е изражение на политиките за осигуряване на по-добро качество на живот за най-малките и за по-добро здраве сред природата.

„Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук. Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора. С облагородяването на най-големия парк в района изпълнявам поетите предизборни ангажименти към Вас, гражданите на „Северен”, а именно-да го превърна в един зелен оазис”, каза районният кмет Стоян Алексиев.

Той пожела на всички малчугани тази нова придобивка да ги зарежда с добро настроение, да ги среща с нови приятели, да ги прави жизнени, оптимистични и усмихнати.

Освен новата детска площадка са поставени 13 броя пейки. Изградено е парково осветление около площадката. Предстои обогатяването на парк „Рибница” с още зеленина и облагородяване на алеите.

Новата придобивка за малчуганите на района бе осветена за здраве от отец Лазар.

Сред гостите на събитието бяха кметът на район „Централен” Георги Стаменов, заместничката му Фиданка Кацарева и заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова.

Хубава музика, арка с цветовете на националния трибагреник, клоун, който забавляваше децата-всичко това допринесе за създаването на една неповторима атмосфера. За най-любознателните имаше и томбола с подаръци.

Кулминацията на цветното тържество бе пускането на два красиви балона-символ на безоблачното детство  и безгрижните детски дни.