Локомотив (Пд) победи с 2:1 Левски в София  в последен мач от плейофите на efbet Лига.  С тази загуба "сините" не успяха да се класират за участие в тирнира за Лига Европа, след като завършиха четвърти в крайното класиране. Второто място зае ЦСКА - София след като днес разгроми с 5:0 Берое.. Третото място остана за Славия, след като "белите" се наложиха с 3:1 над Лудогорец". Така славистите отиват  отиват на бараж за Лига Европа срещу Ботев (Пд).

Локомотив (Пд) можеше да поведе още в четвъртата минута.  Малонга влезе в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл. Георгиев обаче прояви фантастичен рефлекс и изби.

При ответната атака Левски излезе напред в резултата. Станислав Костов изведе перфектно Насиру Мохамед сам срещу вратаря. „Синият“ футболист прояви хладнокръвие и с удар покрай вратаря прати топката в мрежата за 1:0.

В 11-ата минута сантиметри разделиха Левски от второ попадение. Ивайло Найденов пусна успореден пас отдясно, Станислав Костов засече от движение, но топката разтресе лявата греда.

Локомотив изравни в 33-ата минута. След центриране от корнер на Салинас, Георгиев увисна, а Малонга засече с глава към опразнената врата за 1:1.

 

След час игра „сините“ можеха да възстановят аванса си. Юруков центрира отдясно, Костов засече с глава, но Луков улови сигурно.

180 секунди по-късно Левски на два пъти можеше да се разпише. Първо можеше да падне гол директно от корнер, но Луков успя да избие с върха на прстите си. При второто изпълнение на ъглов, Масоеро за малко да си отбележи автогол, но топката премина покрай дясната греда. Главният съдия Драгомир Драганов пък странно защо отсъди аут.

Четвърт час преди края Локомотив осъществи пълен обрат. След късо изпълнение на корнер и центриране в наказателното поле, Акиниеми свали с глава към Малонга, който с прецизен удар намери долния десен ъгъл на вратата на Георгиев за 1:2.