Над 4000 пловдивчани изузоха на голям протест тази вечер с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Недоволните граждани   се събраха на площад "Съединение" и мялко след 19:00 часа тръгнаха на шествие, скандирайки "Оставка", "Мафия" и "Гешев е позор". 

Преди това на площада беше хвърлена димка, но засега протестът протича мирно и без ексцисии.

На протеста са предимно млади хора, има и представители на политически сили, както и футболни фенове.

Протестиращите достигнаха около 20 часа пред сградата на Общината, където се спряха за малко да заявят отново исканитята си. 

Те продължиха шествиото си  булевард "Цар Борис Трети Обединител"  с викове оставка.

  Хилядите протестиращи се спряха в Тунела, където пяха химна, а малко преди 21 часа "Мила родино" огласи и площад "Съединение".  

Организаторите заявиха, че няма проблеми с етническото напрежение, а със задкулисието. Сред тях имаше и представители на протестите в защита на парка зад хотел "Санкт Петербург".  

Още в началото от микрофона на площада бяха отправени призиви за необходимото уважение към полицаите, които охраняват протеста, а по-късно бяха аплодирани. 

Протестът в Пловдив ще продължи и утре от 18.30 часа пред сградата на общината. Хиляди хора протестираха тази вечер в София и над 10  други големи градове.