Днес е вторият  ден от празника, който Сдружение “Духовно огледало” и община Пловдив организират под названието “Панорама на детското и младежко творчество - Слънцата на децата”. Мястото на срещата е къща- музей “Златю Бояджиев” и пространствата около нея, където са разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на духовия оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново.

Най-древното място в Пловдив, Старият град, посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Празникът продължава до 18:00 ч. в Къща-музей „Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18.

Проектът е на Сдружение „Духовно огледало“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2020 година.

На улицата и пространствата около къщата-музей са разположени работещи ателиета на поканените творчески школи от страната. Всяка школа ще аранжира и своя изложба.

В пространството до музея има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Спазват се всички противоепидемични мерки с цел опазване здравето на участниците в мероприятието.