Ботев (Пловдив) отстъпи с 1:2 на Славия във финалния плейоф за участие в Лига Европа. Двубоят се игра пред празните трибуни на стадион "Славия" в София.

В дните преди срещата "жълто-черните" заявиха желанието си двубоят да бъде ръководен от чужд съдия, както и да има публика на трибуните, но и двете искания на пловдивчани не бяха уважени. Попаденията за "белите" реализираха Янис Карабельов и Ивайло Димитров, а за "канарчетата" дебютен гол вкара Андерсон Барбоса.

Двата тима изиграха равностоен сблъсък, в който връх взеха здравите единоборства и нервите. В хода на мача пловдивчани многократно изявиха претенции към отсъжданията на съдийската бригада, като някои от засадите и нарушенията ощетиха пловдивския тим.

В 9-ата минута след центриране от корнер играч на столичани засече с глава, но неточно. В 12-ата минута Милен Гамаков стреля от свободен удар, а кълбото премина в опасна близост до вратата.

Така се стигна до 17-ата минута, в която пловдивчани пропуснаха златен шанс. Грешка в отбраната на "белите" подари топката на Александър Тонев, който на 13-14 метра от вратата шутира, но покрай целта.

2 минути по-късно играч на столичани стреля неточно с глава, а в 36-ата минута силен удар на Тонев мина над вратата. Така се стигна до 41-ата минута, в която Кирилов елиминира Джонатан Перейра и центрира, а Карабельов от движение прати топката в мрежата за 1:0.

В 52-ата минута центриране отляво доведе до разбъркване в наказателното поле на "белите", Бурбано шутира, но защитник на столичани блокира удара. В 55-ата минута Станислав Шопов центрира отдясно и Антонио Вутов засече с глава, като само отличната намеса на вратаря на Славия запази мрежата му суха.

Последваха минути с поделено преимущество и без голови положения пред двете врати. В 72-ата минута Антонио Вутов засече неточно центриране от корнер.

В 76-ата минута "канарчетата" получиха право да изпълнят свободен удар на отлична позиция, стената не бе на нужното разстояние и Тодор Неделев стреля на метър над гредата. В 82-ата минута домакините се възползваха от идентична ситуация, при която Ивайло Димитров стреля отлично от свободен удар за 2:0.

В 86-ата минута Александър Тонев центрира отляво към Андерсон Барбоса и бразилецът отблизо реализира дебютния си гол. В 89-ата минута Джонатан Перейра удари без топка съперников играч и заслужено получи червен картон. В добавеното от съдията 3-минутно продължение футбол не се игра и по този начин "белите" получиха право на участие в Лига Европа.