Детска площадка с модерни съоръжения за игра вече радва децата на село Златитрап. Това е първата площадка, която се изгражда в родопското село. Новото зелено пространство за отдих и игра на децата се намира в парковата зона, като в изграждането, оформянето и облагородяването на терена община „Родопи” е вложила около 40 хиляди лева.

С много празнично настоение и цветни балони детският атркацион беше открит в присъствието на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, неговите заместници Владимир Маринов, Борислав Инчев и Неази Таир, както и на председателя на ОбС ”Родопи” Георги Цанков. В церемонията се включиха още кметът на село Златитрап Анелия Уланова, представители на фирмата, която извърши строителството, както и много жители на селото.

Атракцията предлага игра и забавления за деца до 12 години. На площ от 200 квадратни метра са разположени няколко съоръжения- пясъчник, две пързалки и люлки. Площадката е с нова настилка с противоударно покритие, което осигурява безопасност на децата за височина от близо 1,50 метра. Изградено е модерно осветление, а съоръжението е отделено с цветна ограда, висока един метър.

„Това е първата площадка, която откриваме тази година. Предстои да бъдат изградени още 8 детски съоръжения и една спортна площадка в останалите населени места в общината, средставата за които са осигурени по проект”, каза кметът Павел Михайлов. „Започнахме ударно в село Златитрап, още в първия месец от управлението на новото ръководство бяха чакълирани седем улици, които бяха на мека настилка. Сега предстои да извършим и отводняване на главната улица. Това е само началото, ние няма да спрем да работим , за да се случват добрите неща за селото”, обобщи Михайлов и заедно с кмета на Златитрап прерязаха лентата на новата площадка.

Облагородената територия е близо декар. Освен детския кът, зоната е озелена с допълнителни дървета и декоративни храсти. Оформени са и нови три паркови алеи.

„Виждате колко е красиво. Дълго чакахме оформянето на тази зона. Сега това се случи, затова от всички нас зависи да пазим красивата си придобивка”, обърна се към жителите на Златитрап кметът Анелия Уланова.

Хората от своя страна благодариха на общинското ръководство, защото са показали отношение към децата в това красиво родопско село. „Много беше нужна за децата, особено за малките, защото тук е пълно с малки деца. Селото е с много млади хора и имаме много деца. Надяваме се да има и друга, защото те растат и много бързо се сменят интересите”, споделиха родители.

За всички деца бяха осигурени подаръци и лакомства. С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра на децата, които дават живот на селото, категорично заявиха от „Родопи”.