Хиляди хора участваха в 13-ия пореден протест в София  днес срещу правителството на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.   Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" бе спряно. Чуха се мощни скандирания "оставка" и "Бойко вън!". Площадът се огласи от вувузели, от тъпаните и от свирките на множеството.

Около половин час те скандираха за оставка на правителството на Бойко Борисов пред централния вход на сградата на Министерския съвет, където е разположен плътен полицейски кордон, след което се върнаха към изградената за протеста трибуна. .

Исканията на гражданите остават непроменени: оставка на премиера Бойко Борисов и кабинета му, оставка на главния прокурор Иван Гешев, приемане на машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание, което да ореже правомощията на главния прокурор.

Оставката на едни министър няма да промени нищо, искаме оставка на цялото правителство, настояват протестиращите.

В Пловдив се проведе пореден протест срещу системата на управление и скандирания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев .
На площада пред сградата на общината се събраха около 50 души с транспаранти с надписи: "Ние сме България", "Единение и натиск" и "Заедно сме сила". Сред лозунгите имаше и такъв с искане за военен трибунал в Хага за полицаите, пребили студента Евгени Марчев по време на атиправителствените протести в София.