Община Пловдив бе представена от Директора на Дирекция „Социални дейности“ Веселина Ботева на Национална конференция „Заетост за всички”. В представянето взеха участие и екипът  от експерти от социалните услуги в общината и екипът и директорът на ОП „Социално предприятие за хора с увреждания – Пловдив” Ванина Костадинова. Конференцията е организирана от Национален алианс за социална отговорност и Министерство на труда и социалната политика.

Събитието предизвика голям интерес, защото дискутираните теми са изключително важни и актуални в дневния ред на доставчиците на услуги. Сред най-обсъжданите бяха темите за заетостта на хора с увреждания, Закон за социалните услуги и неговото приложение на практика и други.

В откриващия панел приветствие и изложение по темата изнесе г-жа Адриана Стоименова, зам.-министър на труда и социалната политика. В своето изказване тя подчерта значимостта на връзката между образование и квалификация и професионалната реализация на хората с увреждания. Председателят на НАСО Георги Георгиев представи предложения за възможни и необходими решения за осигуряване на повече работни места за хората с увреждания в България.

Ефективността на държавната подкрепа и развитието на приобщаваща заетост бе основна тема на форума, както и приносът на специализираните предприятия, социалните предприятия и социалните услуги  за развитието на заетостта за хората с увреждания.