Локомотив (Пловдив) спечели  Суперкупата на България, след като поеди с 1:0 Лудогорец в мача за трофея, игран на стадиона на неговия съперник в Разград. Димитър Илиев отбеляза  в 89-ата минута за гостите, които бяха и по-добрият отбор на терена през целия мач.

В първите десетина минути играта бе равностойна и без положения пред вратите. В 12-ата минута Анисе и Витанов се сблъскаха във въздуха глава в глава, халфът на смърфовете получи аркада и се наложи смяната му с Давид Малембана.Домакините вкараха попадение в 19-ата минута. Дан Битон стреля от средна дистанция силно, а Мартин Луков не улови топката. Тя се върна към Жоржиньо, който финтира стража на Локомотив, а шпагатът на Карагарен направи така, че кълбото влетя в мрежата му, но халфът на Лудогорец беше в засада при удара на Битон и голът беше отменен.

В 33-ата Динис Алмейда получи центриране в наказателното поле на Лудогорец и върна към „дузпата“ с глава за Анте Аралица. Той стреля с глава, но ударът му беше неточен и излезе аут. Пет по-късно Локомотив създаде нападение отляво, като Димитър Илиев пое топката и с рикошет тя отиде в Анте Аралица. Той отправи удар със задна ножица, но топката прелетя над напречната греда.

В 44-ата минута и гол за „смърфовете“ бе отменен. ​Цялата работа в атака свърши Парвиз Умарбаев, който пробив в полето на разградчани и стреля от малък ъгъл. Топката се отклони в защитник на Лудогорец и влизаше в мрежата. Тогава обаче контакт с нея осъществи намиращият се в засада Йосип Томашевич, продължил в мрежата с глава, оказало се и голяма грешка.  В 53-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар отляво, а Малембана засече с глава, ала анемично и Ренан улови спокойно топката. Десет по-късно Умарбаев центрира отдясно по земя за Лукас Салинас, който стреля от движение с десния крак, но Ренан направи фамозно спасяване. Последва опит за удар на Аралица, но Терзиев блокира удара, а в крайна сметка бразилският страж на Лудогорец изрита топката в корнер. Миг по-късно Лукас Салинас стреля мощно с левия крак, а топката рикошира в тялото на Анисе и премина край десния страничен стълб на Ренан.

В 66-ата минута пък Джордан Икоко изпусна нервите си удари без топка Лукас Масоеро, което му костваше и оставането в мача. Така „орлите“ доиграха мача с 10 човека.
Все пак в 89-ата минута капитанът на гостите Димитър Илиев даде аванс на своя отбор. Динис Алмейда подаде към Бирсент Карагарен, който с външната част на ходилото подаде към Димитър Илиев в наказателното поле. Той отправи мощен удар от волеи донесе успеха на своя тим с 1:0.