Ферарио Спасов: Готови сме за новия сезон


Готови сме за новия сезон. Смятам, че сега сме доста непридвидим отбор, а предстоящия ни съперник в дербито Локомотив (Пд) не е запознат добре с нашите възможности. Това заяви старши треньорът на Ботев (Пд) Ферарио Спасов по повод предстоящото пловдивско дерби от първия кръг на Първа лига по футбол.

"Привлякохме класни футболисти с много добри качества, но те трябва да покажат качествата си в неделния мач.  Важното е  да излезем и да играем добре. Не смятам, че е от значение кой футболист от къде идва и от кой съм доволен, важното е, че направихме добра подготовка и много ми харесва настроението в отбора, надявам се, че това настроение ще го има и след мача. Направихме всичко възможно да запознаем новите попълнения със заряда на дербито, неговата история и колко важно е то за нас.   Очаквам да  овладеем напрежението, защото Локомотив (Пд) за много силен  отбор и за да победим трябва да имаме повече желание, защото когато има желание всичко се постига. По нищо не им отстъпваме. Надявам се, че този сезон ще успеем да наваксаме всичко това, което пропуснахме миналия. Имахме малко време, изиграхме само една контрола срещу отбора на Етър и една двустранна игра с юношите от U19.", добави още наставникът на "канарчетата".

Той благодари на подалият оставката си собственик на Ботев Георги  Самуилов, че е предоставил възможността да бъдат привлечени класни играчи и да се подготви тима  добре за новия сезон.


Тодор Неделев остава в Ботев (Пд) на този етап

Тодор Неделев остава в Ботев (Пд) на този етап. Това обяви самият футболист днес. Той добави, че е радостен, че ще продължи да носи "жълто-черния" екип на любимия си тим, след като от турския Трабзонспор са оттеглили офертата си за него. "В неделя трябва да покажем, че сме готови за новия сезон и да покажем качествата си в дербито с Локомотив (Пд)", казо още звездата на "канарчетата"

Тодор Недел и капитанът на  тима  Лъчезар Балтанов благодариха на Георги Самиулов, че винаги и бил коректен към тях и е плащан навреме.

"Надявам се в неделя да зарадваме нашата публика. Обстановката в отбора е прекрасна, новите момчета имат качества. С една добра игра и победа, първенството ще ни тръгне чудесно", заяви Балтанов.

Разузнахме слабите качества на Локомотив и се надявам с нашите силни качества най- накрая да ги приземим".

Капитанът Лъчо Балтанов също благодари на Георги Самуилов.

"Надявам се в неделя да зарадваме нашата публика. Обстановката в отбора е отлична, новите момчета имат качества. С  добра игра и победа, първенството ще ни тръгне чудесно", коментира Лъчезар Балтанов.

"За първи път сме толкова изрядни. Платитили сме и главницата към НАП. Малко форми могат да си го позволят в тези трудни времено. Това стана благодарение на г-н Георги Самуилов, за което му благодарим. Това заяви прокуристът на Ботев (Пд) Асен Караславов..