По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А.Д., на 15 г., за това, че в периода от 14 януари 2019 г. до 25 февруари 2019 г., в село., в обл. Пловдив, при условията на продължавано престъпление и като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-години, а именно 11-годишно момче, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 157 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 вр. чл. 63 ал. 1 т. 2 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на А.Д. наказание от 3 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, като делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие. А.Д. е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Според обвинителния акт, в горепосочения период, А.Д., заедно с още две малолетни момчета - на 12 г. и 13 г., извършили блудствени действия спрямо пострадалото дете,  във външна тоалетна на училище в село, в обл. Пловдив.  Двете малолетни момчета са наказателно неотговорни и материалите за тях са изпратени в местната Комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към съответната община за вземане на отношение.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.