34- годишен пловдивчанин е задържан в ареста на Трето РУ за шофиране под въздействие на наркотични вещества. За това ивформираха от ОД МВР Пловдив.  На 7 септември в 23,15 часа автопатрул на районното управление спрял за проверка лек автомобил «Форд Мустанг». Тестът на водача с техническо средство, отчел положителен резултат за употреба на кокаин. На мъжа е съставен и АУАН по ЗДвП. Под надзора на прокуратурата е започнато досъдебно производство. 
Бързо производство срещу 44- годишен местен жител на Карлово е започнато от служители на районното управление. В следобедните часове на 7 септември  мъжът бил спрян за проверка близо до гр. Баня. Униформените установили, че водачът управлява товарен автомобил «Мерцедес» – 313 с монтирани на него чужди регистрационни табели, издадени на друго МПС, с което е извършил престъпление по чл.345 ал.1 от НК. 
В ареста на РУ Първомай е задържан 20- годишен криминално проявен. На 6 септември в районното управление е получен сигнал от 34- годишен местен жител, че неизвестно лице е проникнало в паркирания пред дома му на улица «Княз Борис I» автомобил с марка „Фолксваген“. Пристигналият на място екип установил, че паркиран лек автомобил „Опел“ в непосредствена близост до „фолксваген“-а е със счупено огледало за обратно виждане. „Опел“ е собственост на друг 65- годишен жител на гр. Първомай. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителят на двете криминални прояви, който е с множество регистрации и е задържан от униформените в нетрезво състояние. По случая е започната проверка за извършено престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.