Кметът Здравко Димитров откри учебната година в СОУ „Паисий Хилендарски“ и отправи своите пожелания за успех към всички ученици и учители в Пловдив.


„Това за вас е един ден, който ще помните винаги. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете заедно в клас и да събирате знания от своите учители, които са готови да дадат част от себе си и да ви помагат“, заяви Здравко Димитров. Той изрази убеденост, че въпреки трудностите, които обществото ни изпитва заради епидемията от КОВИД, ще се справим и ще излезем по-силни.

„Дано да не се налага отново социална изолация и дистанционно обучение, защото всички сме убедени, че децата се справят по-добре в класните стаи“, подчерта кметът. Той призова родителите да бъдат търпеливи, да помагат на децата си и на учителите и пожела на всички успешна година.


„На добър час, но нека да споделим преди това силната емоция на днешния ден. Днес е сакрална дата за народа ни. Развитието от писането с пясък и пръчици до таблети и електронни дъски. Първокласници, искрата на вдъхновението ще бъде запалена от вашите учители“, заяви в словото си директорът на училището Ирена Душкова. Тя пожела на всички ученици и учители ползотворна и здрава нова учебна година.


На официалната церемония в двора училището присъстваха само ученици от първи, пети и осми клас заради противоепидемичните мерки. Децата бяха на разстояние един от друг, а учителите бяха с шлемове. Родителите, които бяха дошли да изпратят децата си, седяха на амфитеатрална трибуна.


Тържеството приключи с посрещане на знамето на училището и националния флаг, под звуците на националния химн и въвеждане на първолаците в класните стаи.