Полицаи задържаха нарушители зад волана. За това информираха от пресцентъра на ОД МВР.

В следобедните часове на 17 септември водач на лек автомобил "Пежо" е реализирал пътен инцидент на бул. "Васил Априлов" в Пловдив. Причината за произшествието е неспазване на дистанция, поради което водачът се е удрил в лек автомобил  "Нисан микра". При извърешна проверка с драгчек тест е установена положителна проба за употреба на наркотични вещества от страна на виновния 24- годишен водач. По случая е започнато досъдебно производство.
На 17 септември служители на РУ Асеновград са започнали проверка срещу 38- годишен мъж от село Строево.  Два часа преди полунощ, мъжът бил спрян от униформени на улица "Илинден" в селото. Водачът управлявал нерегистриран мотопед "Малагути".
Бързо производство за шофиране в нетрезво състояние са започнали служители на РУ Хисаря срещу 68 годишен местен мъж. Проверяващи установили по надлежния ред, че водач на лек автомобил "Мерцедес" управлява превозното средство след употреба на 1,46 промила алкохол. Престъплението е извършено в обедните часове на 17 септември на територията на село Ведраре.
В хода на проверка служители на РУ Карлово установили 17-годишен младеж от село Слатина, който управлявал лек автомобил "Фолксваген" с чужди регистрационни табели. За извършеното престъпление по чл. 345 от НК срещу момчето е започната проверка.