17 са новорегистрираните случаи на COVID-19  територията  на Пловдивска  към 22 септември.  Това съобщи областният управител и председател на Медицинския щаб  Дани Каназирева

„За изтеклите 24 часа има трима  хоспитализирани мъже, които са  в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, друтите двама са от областния град. Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област са 51, 4- ма от тях са на интензивно лечение. От новите случаи имаме съответно заболели 12 мъже и 5 жени.  Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1,Лъки – 1, Карлово -1, Съединение – 1 и  Марица – 1“.  През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица“ , добаве още Дани Каназирева.  Случаите на COVID-19 на територията на Пловдивска област  регистрирани в Националната информационна система са  общо 1604. 
Всички нови заразени се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИ.
Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение  са 254 лица. Оздравели са 1237. 


Починали до момента-62, днес нямаме регистриран смъртен случаи с COVID-19
„Относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения до момента има само с двама ученика с положителни проби и един учител, съответно  две  са карантинираните паралелки – едната е в СУ“Паисий Хилендарски“ – това беше първият съобщен случаи.

Втората паралелка -  на първокласника от  в СУ“ Св. Константин-Кирил Филосов“ – също съобщена. Преподавателят е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията и по преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Учителят е от СУ“ Св. Константин-Кирил Филосов“, коментира областният управител и апелира да не се всява излишна паника.