В ареста на Трето РУ за шофиране под въздействие на опиати е задържан 60 годишен пловдивчанин. Това съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.  Проверката е извършена в 18,05 ч. на 22 септември на бул. "България". Водачът e управлявал лек автомобил "Опел корса". Mо случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 3 от НК.
15 минути след полунощ на 23 септември автопатрул на същото районно извършил проверка на "Фолксваген голф". Водачът на автомобила 35- годишен мъж от Търговище, управлявал превозното средство след употреба на амфетамин Справка в масивите на МВР показва, че мъжът зад волана е криминално проявен и осъждан.  За извършеното престъпление е започнато досъдебно производство.
В хода на проверка по линия пътен контрол, служители на Шесто РУ установили и задържали 57 годишен пловдивчанин.Неправоспособният водач управлявал лек автомобил "Пежо" 206 след употреба на 2,63 промила алкохол. Мъжът, който е криминално проявен и осъждан, е задържан в ареста за срок до 24 часа, а материалите са докладвани на прокуратурата.