Трима млади мъже и 15- годишно момче са задържани за притежание на наркотични вещества.  За това информираха от ОД МВР Пловдив. Престъпленията са извършени на територията на районните управления в Асеновград и Карлово.  
В хода на проверка и последвал личен обиск от 19 годишен младеж от Асеновград, служители на районното иззели мелничка тип гриндер и марихуана. Бързо производство за притежание на наркотици е започнато срещу още един 23 годишен асеновградчанин. В младия мъж е открита саморъчно свита цигара с 0,921 гр.марихуана.  За 24 часа в ареста е задържан и друг местен жител, извършил престъпление по чл. 354а  ал.3 от НК. При полицейска проверка в лицето е открит и иззет 0,215 гр. амфетамин. Работата по случаите продължават служители на РУ Асеновград.
В хода на специализирана операция по линия държане, употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на РУ Карлово, служители на районното управление извършили проверка на 15 годишно момче от с. Каравелово. Момчето било спряно от униформените на кръстовище в гр. Сопот, но още при вида им се опитало да изхвърли полиетиленово пликче с наркотик. От изготвената експертна справка е видно, че иззетото вещество е марихуана с тегло 0,616гр.  По случая в РУ е започнато бързо производство.