В приемната ми за граждани нееднократно ми е поставян въпросът за стопанисването и състоянието на междублоковите спортни игрища в различни части на града ни. Мисля, че г-н Здравко Димитров, като спортист, следва да осъзнава ролята на спорта в израстването и възпитанието на децата и необходимостта от удобни и безопасни места за игра на футбол, баскетбол, волейбол и други видове спорт. Това съобщи общинският съветник от групата на БСП инж. Йордан Василев. Той добави още:
 При извършен от мен обход на част от площадките на територията на град Пловдив, мога да направя следните констатации:
- Разбита настилка, включително и такива от извършване на изкопни работи от ВИК, без да са възстановени в предишния вид;
- Нарушена цялост на оградите, включително и стърчащи ръждиви телове и железа;
- Разбити спортни съоръжения, като футболни врати и баскетболни кошове.
Като родител и гражданин, смятам че е недопустимо спортни площадки да бъдат в такъв вид. Считам, че е необходимо децата ни да имат достъп до качествени, безплатни и достъпни места за спорт.
Опитът от предишния мандат, подобни съоръжения да се отдадат за частно стопанисване, явно не получи търсеният ефект и е само въпрос на време да се случи трагичен инцидент с дете, подобен на случилият се преди около две седмици инцидент във великотърновското село Миндя.  
Ето защо зададох следните въпроси на г-н Кмета на днешната сесия на Общински съвет - Пловдив:
1. Какъв е броят на спортните площадки по райони на територията на град Пловдив и колко от тях в момента са отдадени за честно стопанисване?
2. Има ли общинска структура, която да извършва постоянен контрол за състоянието на тези спортни площадки, както и да извършва своевременно ремонти при необходимост?
3. Правена ли е инспекция за безопасност на тези съоръжения и ако да, моля да ми бъде предоставен докладът от инспекцията.
Надявам се да получа адекватен отговор, а не както досега - лишени от нужното съдържание общи приказки.