Тържествено откриване на академичната 2020/2021 година за чуждестранните студенти ще се състои в Медицински университет-Пловдив. На нея ще присъства академичното ръководство на университета. Откриването ще се състои на 28 септември, понеделник, от 11 часа пред Аудиторния комплекс.

             В кандидатстудентската кампания за чуждестранни граждани се включиха над 600 кандидат-студенти от 36 страни – с 14% повече от 2019 година. След проведените изпити и балообразуване бяха класирани 80% от кандидатите. На английски език ще се обучават 98.5% от приетите кандидати, а на български език - 1.5%.

             Приетите кандидати са от 30 страни, като с най-голям дял – 36% са класиралите се от Великобритания, следвани от тези от Италия – над 16%, Гърция – близо 15%, Германия – над 14%, Ирландия – повече от 4% и Швеция – над 2%. Има приети кандидати от почти всички европейски страни, а също така от Китай, Япония, Сингапур, Непал, САЩ, Русия, Индия, Пакистан, Мароко, Сирия, Йордания, Турция.

             Най-много студенти-първокурсници – три четвърти от приетите чуждестранни кандидати – ще се обучават в Медицински факултет, една пета – във Факултета по дентална медицина, а останалите – във Фармацевтичен факултет.