Окръжният съд потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Любомир Петров.   Той бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 21-годишната Красимира Куковска, с която живеел на семейни начала. Двамата имали и две деца – на 2 месеца и две години. Деянието  бе извършено на 17 септември в Бегово, а впоследствие Петров се опитал да заличи следите, заедно с още един мъж.

Това е  престъпление по чл. 122 ал.1 от НК, извършено 17 септември 2020 г. в с. Бегово.

Окръжният съд възприе доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Окръжният съд сподели приетото от Пловдивския районен съд, че при по-лека мярка  от задържане под стража съществува опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Определението на съда е окончателно.

Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка – Skype между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала на Окръжен съд, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.