Собственикът на Локомотив Христо Крушарски и наставникът на “черно-белите” Бруно Акрапович пристигнаха вчера по обед в Бразилия за предстоящите разговори за ново сътрудничество с Крузейро.

Двамата не губиха време и още в първия си ден посетиха базата на “лисиците”. Бруно Акрапович имаше възможността да изгледа тренировката на първия отбор на Крузейро и да се запознае с методите на работа в тима.

Днес любезните домакини заведоха делегацията на Локомотив на митичния стадион “Минейрао”, където “сините” домакинстват. Съоръжението е изцяло общинско и се поддържа от местната власт в Бело Оризонте. Стадионът, който е за близо 62,000 зрители, бе домакин на мачове от Световното първенство в Бразилия през 2014г. В турнето на съоръжението е включено и посещение на покрива на “Минейрао”.

Тренировката на Крузейро U20 също бе наблюдавана от Христо Крушарски и Бруно Акрапович. Двамата се срещнаха и със спортното ръководство на Крузейро в лицето на Жулиано Белети. Сред нещата, коментирани между страните, влиза и размяна на играчи, но това ще е възможно най-рано през декември, ако се стигне до договорка.

Утре посещението в Бразилия продължава със среща с президента на Крузейро.