С ударна доцакино започва тази седмица фестивалът София Филм Фест"  в Пловдив. В  Lucky Дом на киното  съботието продължава с прожекцията на руския филм “Върлината” от 18:30 часа. Филмът печели наградата за най-добър режисьор в Секция “Особен поглед” през 2019-та година в Кан. 1945 г. Втората световна война е опустошила Ленинград. Сградите са разрушени, а хората мизерстват. Въпреки че една от най-лошите обсади във военната история вече е приключила, сред останките продължава битката между живота и смъртта. Ива и Маша са две млади жени, които търсят смисъл и надежда в битката за оцеляване, за да започнат да изграждат живота си отначало.

От 20:45 часа можете да гледате филма на Аки Каурисмаки “Бохеми”. Режисьорът получава специално внимание на това издание на София Филм Фест. Родолфо – художник и бежанец от Албания, Марсел – френски поет, и Шонар – ирландски композитор, се запознават случайно, докато преследват с всички средства необикновено същество, наречено Монетата от пет франка. Тази меланхолична комедия, която всъщност е мелодрама, разказва за техния живот и връзката им с Мими и Мюзета – две провинциални красавици, изгубени във вихъра на големия град. 
Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 
Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв. 
Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.