Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще има нов капитан през новия сезон. Това е разпределителката Петя Баракова, която е и националка на България.

През миналия сезон разпределителката игра във френския Волеро (Льо Кане). Петя Баракова е играла в българския Левски (София), с който е шампионка и носителка на Купа България. След това тя играе за Волеро (Цюрих, Швейцария), с който печели титлата и купата в Швейцария, Кане-Рошвил (Льо Кане, Франция), с който е вицешампион във Франция. Кариерата ѝ продължава в румънския Волей Алба (Блаж), с който играе финал в Шампионска лига и е вицешампион на Румъния. С Девелопрес СкайРес (Жешув, Полша) е бронзова медалистка. От 2014-та е в националния отбор, с който е участвата на едно Световно първенство (2018), три Европейски (2015, 2017, 2019) и на Европейските игри през 2015-та година. През 2018-та година стана част от отбора, който спечели титлата в Златната Европейска лига и Волейболната Купа на претендентите на ФИВБ.

„Много се радвам, че получих тази възможност. За мен да си капитан е голяма отговорност, но не мисля, че съм нещо повече от другите момичета. В отбора всички сме равни и ще се борим да покажем най-доброто от себе си. Чест е, че треньорът има такова доверие към мен и ще се радвам да го докажа с игрите си“, заяви пред volleymaritza.bg новата капитанка на маричанки.

Досега капитан на шампионките беше отново разпределителка – националката Лора Китипова, която през настоящия сезон ще играе в тима на Прометей (Камянске).