Шампионката от тазгодишното Открито първенство на Австралия по тенис за девойки Виктория Хименес-Казинцева е звездата на започналия турнир първа категория от веригата ITF за подрастващи под патронажа на Община Пловдив. Това съобщи на пресконференцията за състезанието супервайзорът на турнира Ивайло Цветков. В нея участваха още заместник-кметът на Община Пловдив по спорт Георги Титюков, вицепрезидентът на БФ по тенис д-р Георги Крумов и президентът на ТК „Локомотив“ Дора Рангелова.

„Община Пловдив ще продължи да помага за провеждането на този турнир, който е една възможност за подрастващите да натрупат опит, както и да спечелят точки за ранглистата. През годините турнирът започна от пета категория, а сега вече е първа и става все по-престижен за участие от страна на младите състезатели“, заяви Георги Титюков.

Състезателката от Андора Виктория Хименес-Казинцева е трета в световната ранглиста в своята възраст, като има общо седем титли от престижни турнири. Освен нея, при девойките има още 10 състезателки от Топ 100 в света, а при юношите са общо 13. В надпреварата участват 115 млади тенисисти от 26 държави. В петък и събота са полуфиналите и финалът при девойките, а в събота и неделя – при юношите. Финалните мачове започват в 10 часа, съобщиха организаторите.