В четири училища в Пловдив и в учебно заведение в Раковски са с установени случаи на COVID-19 през изминалото денонощие. Данните бяха изнесени от Регионаната здравна инспекция.  Диагностицирани с вируса са ученици от ОУ "Васил Левски", ОУ "Княз Александър", ОУ "П. Славейков" и Спортно училище "Васил Левски" под тепетата.

В ОУ „Христо Ботев“ в Раковски е диагностициран учител на 2 а клас, последно преподавал на 16 октомври. Децата от класа му са поставени под карантина.

Направено е предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и 

Междувременно стана ясно, че през последните 24 часа на територията на Пловдивска област има 147 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са  общо 2993. Под карантина са 1677 лица. На домашно лечение са 924. За денонощието има 73 оздравели.

По данни на РЗИ през изтеклото денонощие са диагностицирани 6 медицински лица, 2 лекари в болничната помощ, 2 лекари на частна практика, медицински лаборант и  медицинска сестра. Извършва се епидемиологично проучване.


„През изминалото денонощие са хоспитализирани 15 души, от тях двама са в по-тежко състояние. По информация на болниците, общо в отделенията за COVID-19 са настанени 250 лица, от тях с потвърдена диагноза са 226. 4 пациенти са на интензивно лечение.  Свободните легла към днешна дата са 32, стаите за непотвърдени за COVID-19  случаи са 13, а интензивните легла са 27, уточни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Сред новите случаи най-много отново са в Пловдив - 93, следват общините Асеновград – 18, Родопи – 8, Марица – 7, Раковски – 5, Куклен и Хисаря - по 3 случая, Калояново, Карлово, Садово Съединение - по  2, Стамболийски и Сопот - по 1

Починалите лица, при които е бил доказан  коронавирус, през последното денонощие са  три - мъж на 77 г. от Пловдив с придружаващи сърдечно и друго заболявания, жена на 46 г. от Асеновград с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 49 г. от Пловдив с придружаващ диабет и сърдечно заболяване.